Kaas-havermoutpannenkoekjes

Advertentie
Ingrediënten
- 225 g havermout naturel (pak à 500 g Quaker)
- 75 g bloem
- 75 g gemalen oude kaas (zakje à 150 g)
- 3 eieren (middel)
- 2 dl halfvolle melk
- zout en peper
- 2 schaaltjes broccoliroosjes (à 300 g)
- 75 g boter of margarine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom havermout, bloem en kaas mengen. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen. Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten. Klontje boter verhitten in koekenpan. Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel. Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken. Over vier borden verdelen en serveren met broccoli. Lekker met tomatensalsa.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 55 g
- vet 30 g