bewaar
Yogimousse
Yogimousse
bewaar

Yogimousse

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
21waarderingen

  Ingrediënten

  6 personen

  8 blaadjes

  witte gelatine

  250 g

  aardbeien

  ½ pot

  aardbeienjam zonder suiker

  ½ liter

  volle yoghurt

  125 ml

  slagroom

  Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • cakevorm, inhoud ca. 1 1 /2 liter

  Aan de slag

  1

  Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met koud water. Laat ze in ongeveer vijf minuten zacht worden. Was de aardbeien voorzichtig en haal de kroontjes eraf. Snij de helft van de aardbeien in plakjes. Prak de rest met een vork fijn.

  2

  Breng 3 eetlepels water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het hete water totdat je niks meer ziet. Roer de jam erdoor. Doe de yoghurt in een kom en roer het jam-gelatinemengsel en de geprakte aardbeien erdoor.

  3

  Doe de slagroom in een kom en klop deze met de mixer stijf. Schep het yoghurtmengsel erdoor. Nu is het een mousse. Spoel de cakevorm om met koud water. Schenk de mousse in de vorm. Dek de vorm af met plasticfolie en laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1 1/2 uur opstijven.

  4

  Doe de stop in de gootsteen en laat er een laagje heet water in lopen. Dompel de onderkant van de cakevorm even in het hete water (zo worden de randjes van de mousse zacht en komt ze makkelijker uit de vorm). Zet een groot bord of platte schaal op de vorm. Keer deze met het bord erop om. Schud tot de mousse uit de vorm komt. Versier de mousse met de plakjes aardbei.