Kaaskletsers

510 kcal

45 min. bereiden

3.4/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

    bladerdeeg (diepvries)

  • 1 schijf ananas

    ananas

  • 2 eieren

    eieren

  • 125 gram verse roomkaas

    verse roomkaas

  • 50 gram spekreepjes

    spekreepjes

  • 2 theelepels kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 75 gram geraspte belegen kaas

    geraspte belegen kaas

  • 10 sprietjes bieslook

    bieslook

  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

    boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenkwastje

  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm


Bakken, dat doe je zelf! - Bakken, dat doe je zelf!

Aan de slag

  1. Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Laat intussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.

  2. Laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van. In een kom klop je met een vork het ei los. Roer er ook de roomkaas, het spek, de ananas en het kerriepoeder door. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter. Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

  3. Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Strooi de kaas erover. Knip de bieslook erboven fijn.

  4. Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen. Snij het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden. Lekker voor tussen de middag!

Wat vond je van dit recept?

Kaaskletsers

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig