bewaar
Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache
Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache
bewaar

Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache

15 min. bereiden
2 uur 55 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

12 porties

125 g

boter

125 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

2

eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

halfvolle melk

4 el

rozijnen

4 el

sesamzaad

200 ml

slagroom

200 g

extra pure chocolade (72%)

1 zak

chocoladekogels

Dit heb je nodig

  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de rozijnen en 3 el sesamzaad erdoor.

3

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

4

Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de rest van het sesamzaad en garneer met een chocoladekogel.

algemeenU kunt de cupcakes ook garneren met witte chocoladekogels (zak 175 g, bijv Maltesers).

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.