Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de rozijnen en 3 el sesamzaad erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de rest van het sesamzaad en garneer met een chocoladekogel.
Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache
- algemeenU kunt de cupcakes ook garneren met witte chocoladekogels (zak 175 g, bijv Maltesers).
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Gerelateerde recepten
Rozijnen-sesamcupcakes met chocoladeganache

bijgerecht
12 porties
415 kcal
15 min. bereiden
2 uur 55 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de rozijnen en 3 el sesamzaad erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de rest van het sesamzaad en garneer met een chocoladekogel.
algemeen:U kunt de cupcakes ook garneren met witte chocoladekogels (zak 175 g, bijv Maltesers).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
125 g boter
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
4 el rozijnen
4 el sesamzaad
200 ml slagroom
200 g extra pure chocolade (72%)
1 zak chocoladekogels
Dit heb je nodig
12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer