bewaar
Poppy cakepops
Poppy cakepops
bewaar

Poppy cakepops

50 min. bereiden
40 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

22 porties

1

roomboter marmercake

300 g

melkchocolade

350 g

extra pure chocolade 72%

tum tum

hagelslag

smarties mini

22

zure matten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, 22 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)

Aan de slag

1

Verkruimel de cake zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Doe de melkchocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Schenk de chocolade over de cakekruimels en maal tot een egale massa. Vorm er 22 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.

2

Doe de pure chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze dan in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Maak gezichtjes met de tum tum, hagelslag en smarties. Geef ze een sjaal van een zure mat. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

algemeenMaak haren of strikjes van aardbeienveters.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.