Kip met paprika en chilipeper

495 kcal

25 min. bereiden

2.7/5

(57)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 pak Chinese eiermie

    Chinese eiermie

  • 2 eetlepel rijstazijn

    rijstazijn

  • 3 eetlepel woksaus hoisin

    woksaus hoisin

  • 1 theelepel chilipeper

    chilipeper

  • 1 zak paprikamix

    paprikamix

  • 300 gram kipfilet

    kipfilet

  • 1 eetlepel maizena

    maizena

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 ui

    ui

  • 1 blik mini maiskolfjes

    mini maiskolfjes

2013 nr. 04 - Vers uit Azië

Aan de slag

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de azijn, woksaus en een 1/2 tl chilipeper in een kommetje. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed.

  2. Bestrooi de kip met de rest van de chilipeper, de maizena en zout. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Schep de kip eruit. Maak de wok schoon.

  3. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en minimaiskolfjes 4 min. Doe de kip en saus erbij en warm nog 2 min. door. Doe de mie in 4 kommen en schep het kipmengsel erop.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Kip met paprika en chilipeper

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig