Misosoep en verse groenten
Supersnelle soep, rechtstreeks uit Japan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 liter water
- 200 g verse doperwten (zakje 200 g)
- 72 g misosoep
- 3 bosuien (zakje 3 stuks)
- 125 g taugé (bakje 125 g)
- 150 g peen julienne (zakje 150 g)
- 3 el Japanse sojasaus (naar smaak)
Advertentie
Bereiden
- Breng 1 liter water aan de kook en kook de doperwten 4 min. Verdeel ondertussen de misosoep over 4 soepkommen.
- Snijd de bosui in schuine stukken van 1 cm. Verdeel samen met de taugé en peen over de kommen.
- Verdeel er het hete water met de doperwten over. Dek af en laat 5 min staan. Roer door, breng op smaak met Japanse sojasaus en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 10 g
Ook te zien in
Misosoep en verse groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Misosoep en verse groenten
- 1 liter water
- 200 g verse doperwten
- 72 g misosoep
Breng het water aan de kook en kook de doperwten 4 min. Verdeel ondertussen de misosoep over de soepkommen.
- 3 bosuien
- 125 g taugé
- 150 g peen julienne
Snijd de bosui in schuine stukken van 1 cm. Verdeel samen met de taugé en peen over de kommen.
- 3 el Japanse sojasaus
Verdeel er het hete water met de doperwten over. Dek af en laat 5 min staan. Roer door, breng op smaak met Japanse sojasaus en serveer.