bewaar
Rijstsalade met tonijn en olijven
Rijstsalade met tonijn en olijven
bewaar

Rijstsalade met tonijn en olijven

20 min. bereiden
20 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

pandanrijst

1

aubergine

2 el

olijfolie

1 pot

geroosterde gele paprika's

1

citroen

4 el

extra vierge olijfolie

1 blikje

tonijn op olijfolie

100 g

groene olijven zonder pit

1 bakje

basilicum

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 30 min. afkoelen.

2

Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan. Besprenkel de aubergine met de olijfolie en rooster de plakken 4 min. Keer regelmatig. Doe de aubergine in een grote schaal. Snijd de paprika's in repen. Schep om met de aubergine.

3

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap samen met de extra vierge olijfolie toe aan de groenten. Meng ook de rijst erdoor. Schep de tonijn, olijven en het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.