Kip en groenten uit de oven
Kip en groenten uit de oven

Kip en groenten uit de oven

Alles omgeschept in één grote ovenschaal. Dat ruikt lekker!

20 min. bereiden
45 min. wachten
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

Pommes Primeur aardappelen

1

venkelknol

1

medium handsinaasappel

2

winterpenen

980 g

kippenvleugels

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

venkelzaad

250 g

cherrytomaten

150 g

groene knoflookolijven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslee

Alles omgeschept in één grote ovenschaal. Dat ruikt lekker!

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd ondertussen de aardappelen in parten en doe in het kokende water. Kook de aardappelen 5 min. Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, snijd de knol in 8 parten, kook 1 min. mee en giet alles af. Laat iets afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en snijd in parten. Snijd de winterpenen in de lengte in parten.

2

Meng de aardappel en venkel met de kip, sinaasappelparten, olie, peen en het venkelzaad in een grote braadslee of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep na 30 min. de groenten om, voeg de tomaten en olijven toe en zet nog ca. 15 min. in de oven. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.