bewaar
Turkse pilav met groenten
Turkse pilav met groenten
bewaar

Turkse pilav met groenten

Met deze tropische rijst op tafel waan je je bijna op vakantie.

25 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

1

winterpeen

2

tomaten

300 g

bulgur

100 g

fijne diepvries tuinerwten

750 ml

water

3 el

verse munt

Met deze tropische rijst op tafel waan je je bijna op vakantie.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en tomaat 3 min. Schep er de bulgur en bevroren erwten door en bak nog 1 min.

2

Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Snijd de blaadjes van de munt fijn.

3

Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afgedekt staan. Meng de munt, peper en eventueel zout door het bulgurmengsel (pilav). Lekker met gegrilde Wahid kipfilet.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.