Blanco de verano-sorbet

italiaans
nagerecht
6 personen
3
7
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje groene thee
- 150 ml vloeibare honing
- 300 ml droge witte wijn
- 150 ml bruisend bronwater
- 1 citroen (schoongeboend)
Keukenspullen
- diepvriesbak
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Doe het theezakje in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 3 min. trekken. Haal het zakje eruit. Roer de honing door de thee tot deze tis opgelost. Voeg de wijn en het bronwater toe.
- Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de vrucht uit, voeg sap naar smaak toe en roer door. Doe het mengsel in de diepvriesbak, zet in de diepvries en roer een paar keer per uur goed door. Haal na 2 uur uit de diepvries en serveer. Lekker met bijvoorbeeld sinaasappel- en grapefruitpartjes.
Tip:
Staat het ijs langer dan 2 uur in de vriezer? Maal het voor gebruik kort fijn in een keukenmachine.

Citrus snijden
instructievideo
- 01:15 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 21 g
- vet 0 g