bewaar
Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn
Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn
bewaar

Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn

35 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

limoen

2 eetlepels

cream sherry

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1

tonijnsteak

1½ cm

gemberwortel

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

roerbakolie

1

rode peper

1 zakje

verse basilicum

2 eetlepels

gezouten cashewnoten

150 g

eiermie

1 zakje

rucolasla

Aan de slag

1

Limoen schoonboenen en schil grof raspen. Limoen uitpersen. In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen. Gemberwortel dun schillen. Knoflook pellen. Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen. Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen. Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.

2

Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken. Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing, cashewnoten, tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen. Rucola over twee borden verdelen. Bedruppelen met wat limoensap. Noedelsalade erop scheppen.