bewaar
Broccoli met lambrusco en sjalot
Broccoli met lambrusco en sjalot
bewaar

Broccoli met lambrusco en sjalot

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

2 tenen

knoflook

2

sjalotten

55 g

amandelschaafsel

2 el

traditionele olijfolie

125 ml

lambrusco bianco

Aan de slag

1

Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.