- Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. 
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer. 
- Noten, zaden en pitten roosteren - Instructievideo - 01:19 min. 
Broccoli met lambrusco en sjalot

bijgerecht
4 personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
- Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. 
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer. 
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g broccoli
2 tenen knoflook
2 sjalotten
55 g amandelschaafsel
2 el traditionele olijfolie
125 ml lambrusco bianco