Zoetzure garnalen

295 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 1 uur 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de garnalen ontdooien. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat de ui op heel laag vuur in 30 min. met de deksel op de pan zacht en gaar worden. Roer regelmatig.

  2. Pel ondertussen de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal maar laat het staartje zitten. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen 5 min.

  3. Doe de rozijnen bij de ui en verwarm 2 min. Neem de pan van het vuur en roer de azijn erdoor. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen. Meng de garnalen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg toe aan het garnalenmengsel.

  • combinatietipServeer met wat sla of als hapje op geroosterd brood.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Zoetzure garnalen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig