bewaar
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
bewaar

Boterkoek met rozemarijn en abrikozen

Mmm, verse boterkoek. Probeer daar maar eens van af te blijven!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
85waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

gedroogde abrikozen

50 g

hazelnoten

1

takje rozemarijn

300 g

patent tarwebloem

250 g

witte basterdsuiker

250 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

zout

1

middelgroot ei

1 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Mmm, verse boterkoek. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

2

Zeef de bloem en suiker boven een kom. Snijd de boter in 3 plakken en leg op het bloemmengsel. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg de abrikozen, hazelnoten, rozemarijn en het zout toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een samenhangende deegbal.

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm op de bakplaat een koek van het deeg. Klop het ei los met het water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei. Bak de boterkoek in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

algemeenDe plaatkoek wordt mooi vierkant door zelf van bakpapier een bakvorm op maat te vouwen en deze in de hoeken met paperclips vast te zetten.