Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een ½ cm en bedek de wand van de schaal ermee. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door. Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord.
Framboos kwarkboltaart
Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...
- combinatietipLekker met frambozen en aardbeien
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Gerelateerde recepten
Framboos kwarkboltaart
Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

nagerecht
8 porties
355 kcal
20 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een ½ cm en bedek de wand van de schaal ermee. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door. Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord.
combinatietip:Lekker met frambozen en aardbeien
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
300 g cakerollen met aardbeienvulling
5 blaadjes gelatine
300 g verse frambozen
250 ml verse slagroom
16 g vanillesuiker
2 el kristalsuiker
500 g volle Franse kwark
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bolvormige schaal 1.5 liter