Bereid de basismix stracciatella-ijs volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk, maar laat nog niet opstijven. Snijd de cakerol in 14 plakken (per 12 personen).
Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het ijsmengsel over de bodem van het cakeblik. Verdeel de helft van de plakken cake erover. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in plakken. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het vershoudfolie. Bestrijk de cake rondom met de geklopte slagroom en verdeel de plakjes aardbei erover. Serveer direct.
Stracciatellaijstaart met aardbeien
Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.
- variatietipJe kunt in plaats van de basismix voor ijs stracciatella ook de variant bourbonvanille of chocolade gebruiken.
- serveertipLekker met geschaafde pure chocola.
Gerelateerde recepten
Stracciatellaijstaart met aardbeien
Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.

nagerecht
12 personen
300 kcal
25 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Bereid de basismix stracciatella-ijs volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk, maar laat nog niet opstijven. Snijd de cakerol in 14 plakken (per 12 personen).
Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het ijsmengsel over de bodem van het cakeblik. Verdeel de helft van de plakken cake erover. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in plakken. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het vershoudfolie. Bestrijk de cake rondom met de geklopte slagroom en verdeel de plakjes aardbei erover. Serveer direct.
variatietip:Je kunt in plaats van de basismix voor ijs stracciatella ook de variant bourbonvanille of chocolade gebruiken.
serveertip:Lekker met geschaafde pure chocola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
240 g Dr. Oetker basismix voor ijs stracciatella in zakje
500 ml volle melk
300 g cakerollen met aardbeienvulling
250 g verse aardbeien
500 ml opgeklopte slagroom in beker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
cakeblik (ca. 30 cm)