bewaar
Kruimeldeeg
Kruimeldeeg
bewaar

Kruimeldeeg

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in!

15 min. bereiden
35 min. oventijd
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

zout

150 g

tarwebloem

75 g

rietsuiker

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alle ingrediënten klaar om snel te kunnen werken. Snijd de boter in kleine blokjes om het verkruimelen zo makkelijk mogelijk te maken. Doe de boter met het zout in een ruime kom.

2

Voeg de bloem toe en kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Door dit snel te doen, wordt de boter niet zacht en krijg je geen klonten. Meng de suiker er met je handen door.

3

Verdeel de kruimels over een ovenschaal gevuld met bijvoorbeeld fruit en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietipVarieer met soorten suiker: gebruik eens basterdsuiker (wit, licht of donker). Of voeg een schep haverzemelen of gemalen kokos toe. Ook lekker zijn noten, pitten en zaden. En wat dacht u van wat kaneel of gemalen gember?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruimeldeeg

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig