bewaar
Peren en bramen met kruimeldeeg
Peren en bramen met kruimeldeeg
bewaar

Peren en bramen met kruimeldeeg

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
10 min. wachten
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

handperen

250 g

bramen

50 ml

rode port

60 g

lichtbruine basterdsuiker

1

citroen

1 mespunt

zout

100 g

ongezouten roomboter

150 g

tarwebloem

75 g

rietsuiker

50 g

ongebrande hazelnoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Schil de handperen, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in 2 parten. Doe de peren en bramen in een hapjespan en bestrooi met de basterdsuiker en port. Laat de suiker op laag vuur in 10 min. smelten. Schep af en toe voorzichtig om. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers een helft uit. Meng het sap en rasp door het fruit. Schep het fruit met het kookvocht in een ovenschaal.

3

Doe de bloem samen met de in blokjes gesneden boter en een mespunt zout in een ruime kom. Kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Kneed de rietsuiker er snel met je handen door. Verdeel de hazelnoten met het kruimeldeeg over het fruit. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.

Peren en bramen met kruimeldeeg

Instructievideo - 02:55 min.

Peren en bramen met kruimeldeeg

Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig