Bul­gur met gar­na­len

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

(183) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen. 4 personen
3 183

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
  2. Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
  3. Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.
video

Bul­gur met gar­na­len

recipevideo - 02:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bulgur met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur met gar­na­len

1
  • 150 g bulgur

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 250 g romaatjes
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse munt

Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof.

3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

5

Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal.

6
  • 450 g diepvries tuinerwten

Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

7
  • 4 tl ras el hanout
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur.

8
  • 200 g verse cocktailgarnalen

Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.