Bulgur met garnalen
bewaar
bewaar

Bulgur met garnalen

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

30 min. bereiden
pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.

Bulgur met garnalen

Instructievideo - 02:45 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bulgur met garnalen

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig