Aperol spritz
Aperol spritz

Aperol spritz

Een Aperol spritz is het ideale drankje om in de tuin of op het dakterras te drinken als de zon schijnt. De frisse sinaasappelsmaak in combinatie met de prosecco en blokjes ijs zorgt ervoor dat je dit wel de hele dag door kunt drinken. Bij wijze van spreken dan.

Aperol spritz maken

Aperol spritz maken

  1. Boen de sinaasappel schoon en snijd 1 schijfje af (per persoon). Vul een groot wijnglas met de ijsblokjes. Schenk de prosecco, Aperol en het koolzuurhoudende water in het glas. Serveer de Aperol Spritz met het schijfje sinaasappel.
Hoe maak je alcoholvrije Aperol spritz?

Hoe maak je alcoholvrije Aperol spritz?

Normaal gesproken gaat er prosecco in Aperol spritz, maar dit zomerse drankje is ook goed alcoholvrij te maken. Gebruik dan Crodino in plaats van Aperol en alcoholvrije mousserende wijn in plaats van prosecco. De sparkling wit van Viverty is een goed alternatief. Je kunt eventueel ook ginger ale gebruiken, maar dan wordt het drankje iets bitterder. Doe voor 1 alcoholvrije Aperol spritz 4 ijsklontjes in een glas. Giet hier 50 milliliter Crodino, 60 milliliter alcoholvrije mousserende wijn of ginger ale en 60 milliliter koolzuurhoudend water bij. Snijd plakjes van een handsinaasappel of grapefruit en verdeel over de glazen. Serveer direct.