Eggs benedict
Eggs benedict

Eggs benedict

Misschien wel de meest chique manier om ei te eten, maar laat dat je niet afschrikken om thuis eggs benedict te maken. Zodra je de eerste hap neemt van jouw zelf gepocheerde ei en romige hollandaisesaus, wil je nooit meer anders.

Eggs benedict maken: zo doe je dat

Eggs benedict maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

150 g

ongezouten roomboter

6

middelgrote eieren

2 el

dragonazijn

2 tl

Franse mosterd

½

citroen

4 sneetjes

boule beurre brood

  1. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng een andere steelpan met een laagje water aan de kook.
  2. Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe, zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
  3. Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
  4. Pocheer de eieren in 3 min. in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Rooster het brood. Leg de eieren op de getoaste broodjes, klop de saus los schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.