Tapas met vis
Tapas met vis

Tapas met vis

Visje + tapas = een topcombi. Probeer eens met garnalen, zalm of tonijn, zo lekker! Bekijk hier alle recepten voor tapas met vis.

Calamaris met knoflook-citroensaus

Calamaris met knoflook-citroensaus

  1. Laat de pijlinktvistubes ontdooien en boen de citroenen schoon. Doe de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Rasp de gele schil van 1 citroen erboven en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de knoflooksaus. Breng op smaak met wat citroensap.
  2. Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Dep de pijlinktvistubes droog en snijd in ringetjes van 1 cm. Schep om met 1 el citroensap. Doe samen met de maizena, bloem, peper en eventueel zout in een plastic zak. Draai de zak goed dicht. Schud de inktvisringen stevig door elkaar, zodat ze bedekt zijn met een gelijkmatig laagje bloem. Neem uit de zak, schud eventueel overtollige bloem eraf en frituur de ringen in 2 à 3 porties in 3 min. goudbruin.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Snijd de laatste citroen in parten en leg ertussen. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de knoflooksaus.