Giet de tonijn af, rasp de tomaat fijn en halveer de knoflook.
Wrijf de sneetjes stokbrood in met de knoflook. Verdeel de geraspte tomaat, tonijn en ansjovisfilets erover. Steek een olijf op elke cocktailprikker en prik door de ansjovis in het brood.
Tonijn-ansjovispinchos
Bij deze pincho spelen tonijn en ansjovis de hoofdrol. Ze geven een ziltige kick aan het met geraspte tomaat belegde brood. Houd de boel bij elkaar met een prikker (pincho) en je hebt een makkelijk hapje voor jouw Spaanse borrel.
- achtergrondinfoPinchos - of pintxos - werden in de jaren '30 uitgevonden en komen uit het Spaanse Baskenland. In plaats van gewone tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
- resttipBeleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, manchego en paprika of ensaladilla rusa.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tonijn-ansjovispinchos
Bij deze pincho spelen tonijn en ansjovis de hoofdrol. Ze geven een ziltige kick aan het met geraspte tomaat belegde brood. Houd de boel bij elkaar met een prikker (pincho) en je hebt een makkelijk hapje voor jouw Spaanse borrel.

8 porties
65 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tonijn af, rasp de tomaat fijn en halveer de knoflook.
Wrijf de sneetjes stokbrood in met de knoflook. Verdeel de geraspte tomaat, tonijn en ansjovisfilets erover. Steek een olijf op elke cocktailprikker en prik door de ansjovis in het brood.
achtergrondinfo:Pinchos - of pintxos - werden in de jaren '30 uitgevonden en komen uit het Spaanse Baskenland. In plaats van gewone tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
resttip:Beleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, manchego en paprika of ensaladilla rusa.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
160 g tonijnstukken in olijfolie
1 tomaat
1 teen knoflook
8 sneetjes ambachtelijke baguettes
8 ansjovisfilets in olie in blik
8 groene olijven zonder pit
Dit heb je nodig
cocktailprikkers