Manchego en geroosterde paprika pinchos
Manchego en geroosterde paprika pinchos
bewaar
bewaar

Manchego en geroosterde paprika pinchos

Een makkelijke pincho: manchego + geroosterde paprika en een 'drizzle' olijfolie. Zo makkelijk kan lekker zijn.

5 min. bereiden
3waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de gegrilde paprika open en snijd in 8 gelijke stukjes (per 8 stuks).

2

Besprenkel het brood met de olie, verdeel de stukjes paprika erover en beleg met de manchegopuntjes. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Prik vast met een cocktailprikker.

resttipBeleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, tonijn en ansjovis of ensaladilla rusa.
achtergrondinfoPinchos/pintxos komen uit Baskenland (Spanje) en zijn ontstaan in de jaren '30. I.p.v. tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Manchego en geroosterde paprika pinchos

Een makkelijke pincho: manchego + geroosterde paprika en een 'drizzle' olijfolie. Zo makkelijk kan lekker zijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig