Crostini met geroosterde paprika
De Italiaanse vlag op een knapperig broodje. Een borrelhapje numero uno.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 ciabatta's
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten
- 250 g ricotta
- 250 g geitenkaas 45+
- 20 g verse Italiaanse kruiden (bakje)
- 15 g verse basilicum
- 1 citroen
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot (uitgelekt)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kapjes van de ciabatta's. Snijd elke ciabatta in 10 sneetjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.
- Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Meng de ricotta, geitenkaas, knoflook en sjalot. Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix met de helft van het basilicum fijn en voeg toe aan het kaasmengsel. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met het citroensap.
- Snijd de uitgelekte paprika's in dunne reepjes. Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op. Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee. Serveer direct.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 220 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Crostini met geroosterde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Crostini met geroosterde paprika
- 2 ciabatta's
Snijd de kapjes van de ciabatta's. Snijd elke ciabatta in 10 sneetjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten
- 250 g ricotta
- 250 g geitenkaas 45+
- 20 g verse Italiaanse kruiden
- 15 g verse basilicum
Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix met de helft van het basilicum fijn en voeg toe aan het kaasmengsel.
- 1 citroen
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Voeg het citroenrasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met citroensap. Snijd de uitgelekte paprika's in dunne reepjes.
Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op.
Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee. Serveer direct.