Tapas hapjes: 3x vega pincho's
Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el zoete sherry
- 8 gedroogde abrikozen
- 150 g geitenkaas (stuk)
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse koriander
- 7 el traditionele olijfolie
- 1 courgette
- 2 verse ciabatta's
- 2 gegrilde rode paprika's in pot
- 150 g Manchego kazen
- 8 balletjes falafel
Keukenspullen
- blender
- grillpan
- 24 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
- Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
- Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.
bereidingstip:
Stap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.

3x vega pinchos
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 1.380 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Tapas hapjes: 3x vega pincho's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tapas hapjes: 3x vega pincho's

- 4 el zoete sherry
- 8 gedroogde abrikozen
Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan.

- 150 g geitenkaas
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse koriander
- 4 el traditionele olijfolie
Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.

- 1 el traditionele olijfolie
- 1 courgette
Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met de olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout.

- 2 verse ciabatta's
Snijd de ciabatta’s in 24 sneetjes. Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege.

- 2 gegrilde rode paprika's in pot
- 150 g Manchego kazen
Snijd de Manchego in 16 puntjes. Snijd elke paprika in 4 ringen.

Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker.

Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker.

- 8 balletjes falafel
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.

Bon appétit!
bereidingstip:
Stap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.