Tapas hapjes: 3x vega pincho's
Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk!
590 kcal
25 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4 eetlepel zoete sherry
zoete sherry
8 gedroogde abrikozen
gedroogde abrikozen
150 gram geitenkaas
geitenkaas
1 teen knoflook
knoflook
7.5 gram verse koriander
verse koriander
7 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
1 courgette
courgette
2 verse ciabatta's
verse ciabatta's
2 gegrilde rode paprika's in pot
gegrilde rode paprika's in pot
150 gram Manchego kazen
Manchego kazen
8 balletjes falafel
falafel
Dit heb je nodig
blender
grillpan
tapasprikkers
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 05 - 100% groente
Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.
- bereidingstipStap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.
3x vega pinchos
Instructievideo - 03:24 min.
Tapas hapjes: 3x vega pincho's
Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk!

4 personen
590 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.
Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.
Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.
bereidingstip:Stap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el zoete sherry
8 gedroogde abrikozen
150 g geitenkaas
1 teen knoflook
7½ g verse koriander
7 el traditionele olijfolie
1 courgette
2 verse ciabatta's
2 gegrilde rode paprika's in pot
150 g Manchego kazen
8 balletjes falafel
Dit heb je nodig
blender
grillpan
tapasprikkers




