Eendenborst met honing en kaneel

Receptvideo

- 01:43 min.

Zoek je een lekker recept voor eendenborst? Bekijk dan deze receptvideo en maak zelf eendenborst met honing en kaneel! In deze video vind je handige icoontjes zoals een thermometer of kookwekker. Zo zie je in één oogopslag op welke temperatuur je iets moet bakken of hoelang iets moet koken of bakken.

Recept voor eendenborst:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil een halve knolselderij en 500 gr kruimige aardappelen. Snijd alles in blokjes van 3 cm. Kook de aardappelen en knolselderij in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de velkant van twee eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de eendenborst op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten. Draai om en bak nog 1 minuut.

Stap 2: Leg de eendenborst met de velkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel twee eetlepels honing en een halve theelepel gemalen kaneel erover. Pers 1 sinaasappel uit. Snijd een tweede sinaasappel in plakjes. Schenk het sap over de eendenborstfilet en leg de plakjes sinaasappel erop. Bak circa 10 minuten in de oven.

Stap 3: Laat de eendenborst uit de oven 5 minuten rusten door de ovenschaal af te dekken met aluminiumfolie. Giet ondertussen de aardappelen en knolselderij af. Verwarm 100 ml melk in een steelpan. Schenk de melk bij de aardappelen en knolselderij. Voeg 50 boter toe en  stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met een halve theelepel gemalen nootmuskaat, peper en zout. Snijd de eendenborst in plakken en serveer met de puree.

Bekijk de receptvideo en probeer zelf eens overheerlijke eendenborstfilet te maken volgens dit recept. Eet smakelijk!