Monchoutaart met appel en kaneel

Receptvideo

- 02:10 min.

Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar.

Koekjesbodem
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan en maal 200 gram country cookies en 50 gram gezouten pecannoten fijn.
Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

Appel-kaneel
Schil 4 friszoete appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Smelt 50 gram boter met 60 gram donkere basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en 2 theelepels kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.

Roomkaas
Meng 100 gram fijne kristalsuiker, 600 gram MonChou en 3 eetlepels rinse appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren 65 gram gezouten pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer. Zo maak je monchoutaart met appel en kaneel.