Groentesoep maken

Kookles

- 04:42 min.

Zoek je een recept voor groentesoep? Bekijk dan deze video en je kunt zelf heerlijke (Oosterse) groentesoep maken!

Recept voor groentesoep:

Stap 1: We beginnen met de bouillon. Dit is het begin van groentesoep maken. Snijd de uiteinden van 300 g winterpeen ruim af en doe deze uiteinden in een vergiet. Voeg de uiteinden van 4 stengels bleekselderij en de onderkant en het groen van 1 prei toe. Haal de blaadjes van 1 zakje selderij. Die houden we nog even achter. Doe de selderijstengels bij de wortel en de prei. Was alles zorgvuldig. Snijd de afsnijdsels in stukken en doe ze in een ruime pan. Voeg een gehalveerde ui en 3 laurierblaadjes toe. Schenk er 1.5 liter water bij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 minuten trekken.

Stap 2: Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in dunne plakken. Snijd de plakken in dunne reepjes en die weer in kleine blokjes. Doe hetzelfde met een kwart geschilde knolselderij. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de prei in dunne ringen. 

Stap 3: Spoel een schone theedoek onder de kraan. Hierdoor trekt straks de bouillon niet in de theedoek. Spoel hem wel goed uit, zodat de theedoek niet meer naar wasmiddel ruikt. Leg het doek in een vergiet en zet het vergiet op een pan. Schenk de bouillon met de groenten door de theedoek in het vergiet en vang de bouillon op in de pan. Breng de bouillon op smaak met 3 groentebouillontabletten. Roer door totdat ze opgelost zijn.

Stap 4: Doe de kleingesneden groente in de bouillon en breng alles aan de kook. Laat de groentesoep 5 minuten koken of tot de groenten beetgaar zijn. Snijd ondertussen de blaadjes van de bladselderij fijn en voeg toe. Serveer de groentesoep in borden of kommen.

Variant: Oosterse groentesoep maken

Stap 1: Snijd de winterpeen in stukken en doe ze in een vergiet. Voeg het uiteinde en het groen van 3 bosuitjes toe. Was het allemaal en doe het in de soeppan. Schenk er 1.5 liter water bij. Snijd een stukje geschilde gember van 6 cm in plakjes en voeg deze toe. Snijd het steeltje van 1 rode peper en snijd deze doormidden. Voeg een halve rode peper en een halve gesneden knoflook toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 45 minuten trekken.

Stap 2: Snijd de andere helft van de rode peper nu in dunne ringetjes en de witte kool in zeer dunne reepjes. 

Stap 3: Spoel een schone theedoek onder de kraan. Hierdoor trekt straks de bouillon niet in de theedoek. Spoel hem wel goed uit, zodat de theedoek niet meer naar wasmiddel ruikt. Leg het doek in een vergiet en zet het vergiet op een pan. Schenk de bouillon met de groenten door de theedoek in het vergiet en vang de bouillon op in de pan. Breng de bouillon op smaak met 3 groentebouillontabletten en 3 el Japanse sojasaus. Roer door totdat de tabletten opgelost zijn. 

Stap 4: Doe de kool in de bouillon en breng alles aan de kook. Laat de groentesoep 5 minuten koken of totdat de kool beetgaar is. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Voeg de rode peper, de bosui en 125 g taugé toe. En zo maak je Oosterse groentesoep. Lekker met kroepoek! 

Aan de slag: probeer zelf eens overheerlijke groentesoep te maken volgens dit recept. Lekker gezond en ook nog eens met een fijne variant. Eet smakelijk!