Hoe moet je vlees en vis bakken?

Allerhande kids

- 02:29 min.

In deze video leer je van Ties en Kelis hoe je vlees en vis bakken moet. Als voorbeeld gaan zij varkenslapjes bakken in een koekenpan.

Vlees bakken
Vraag aan een volwassene of hij het vuur aan wil steken van de gaspit. Dan zet je de pan op het vuur. Doe er olie of boter bij. Als de boter niet meer bruist, kun je het vlees bakken. Doe de varkenslapjes in de pan. Wat je ook bakt, je moet er altijd bij blijven staan, want het kan snel verbranden. Pas ook op, want het kan spetteren.

Omdraaien
Blijf de varkenslapjes goed bewegen in de pan, anders worden ze niet mooi bruin. Je moet ook af en toe aan de onderkant kijken of het vlees bruin is en je het kunt omdraaien. Na een paar minuten zijn de varkenslapjes klaar. Maar let op: voor elke soort vlees is dit anders.

Grillen
Vlees of vis kun je ook grillen. Dat kan met een barbecue of een grillpan. Draai het handvat van de pan naar de zijkant, zodat je er niet tegenaan kunt lopen. Doe olie bij de vis of het vlees en meng het met je handen. Was nu je handen. Leg met een tang voorzichtig de zalm in de pan. Beweeg ze goed, zodat ze mooi bruin worden. Af en toe moet je ze omdraaien. Als het een beetje gaat roken, moet je het vuur lager zetten en de afzuigkap hoger. Vis grill je bijna altijd heel snel klaar. Als je ziet dat het niet meer roze is maar bruin is het klaar. Lees wel altijd goed het recept.

Zo moet je dus vlees en vis bakken. Eet smakelijk!