Fruit grillen op de barbecue

Instructievideo

- 01:38 min.

Wil je weten hoe je het beste fruit kunt grillen op de BBQ, dan biedt deze video je de helpende hand. Kijk en leer hoe je diverse soorten fruit op de BBQ het lekkerst bereidt.

Fruit grillen op de barbecue:
Als je fruit wil grillen op de BBQ is het verstandig om de stukken fruit zo kort mogelijk van tevoren te snijden om uitdrogen te voorkomen. De BBQ hoeft niet meer gloeiend heet te zijn. De kolen of briketten mogen ook nog wat nasmeulen. Bekijk deze video voor meer informatie over het aansteken ervan.

Banaan met chocolade van de barbecue:
Snijd de holle kant van de bananen tot de onderste schil helemaal in. Duw ze open en vul met stukjes pure chocolade en duw ze dicht. Wikkel de bananen in aluminiumfolie en laat ze in 15 minuten zacht worden op de BBQ. Als je er voorzichtig op drukt, voelt het alsof er pudding in zit. Verwijder voorzichtig het aluminiumfolie en schenk er eventueel 2 eetlepels rum of amaretto in.

Nectarines grillen op de barbecue:
Halveer de nectarines en verwijder de pit. Bestrijk de snijkant dun met zonnebloemolie. Leg ze met de snijkant naar beneden op een schoon gedeelte van de barbecue en laat ze in 5 minuten heet en zacht worden. Keer ze regelmatig. Serveer de nectarines met een bolletje vanille-ijs.

Ananas grillen op de barbecue:
Snijd een halve ananas met de kroon eraan in 4 parten en verwijder de harde kern. Gril ze in 4 tot 6 minuten op een schoon gedeelte van de barbecue. Keer regelmatig. Haal ze van de BBQ, bestrooi ze met 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker en leg ze nog even terug. Serveer met een dot mascarpone.

Zo eenvoudig is fruit grillen op de BBQ. Eet smakelijk!