Varkensbraadstuk met appelparten

Receptvideo

- 03:31 min.

Ben je op zoek naar een heerlijk recept met varkensvlees? In deze receptvideo zie je hoe je varkensvlees met appelstroop en appelparten braadt. 

Varkensbraadstuk met appel maken: 

Bestrijk 500 gram varkensfiletgebraad rondom met 4 eetlepels appelstroop en laat in 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwijder ondertussen het klokhuis van 4 braeburn appels en snijd de appels in kwarten. Verhit 50 gram boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Bestrijk met 4 eetlepels appelstroop. Draai het vuur laag als het vlees rondom is dichtgeschroeid.

Snijd 4 uien in kwarten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Kneus 2 takjes rozemarijn in de vijzel zodat ze hun smaak kunnen afgeven. Doe de rozemarijn met de knoflook, appel en ui bij het vlees. Voeg 75 milliliter witte balsamicoazijn toe, doe de deksel op de pan en laat het vlees 15 minuten stoven. Draai het vlees af en toe om.

Neem het vlees uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten. Verwijder de rozemarijn uit de pan en draai het vuur middelhoog. Laat het vocht een beetje inkoken en de appels en ui karamelliseren. Roer regelmatig. Voeg wat water toe als het te droog wordt. Neem de pan van het vuur. Snijd het vlees in dunne plakjes. Schep de appel en ui op een serveerschaal en leg het vlees erop. Schenk er wat appeljus op.

Zo maak je varkensbraadstuk met appelparten. Eet smakelijk!