Roer­bak met gnoc­chi & spek­lap­jes met so­ja

Oost ontmoet west in deze gnocchischotel gemaakt met krokante spekjes. Proeven maar!

(2) waardeer
hoofdgerecht Oost ontmoet west in deze gnocchischotel gemaakt met krokante spekjes. Proeven maar! 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paddenstoelen in stukken en de salade-ui in ringen. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af als de gnocchi gaat drijven
  2. Bestrijk de speklapjes met het bakkwastje met de helft van de sojasaus. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de speklapjes in 6 min. krokant. Keer halverwege.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de gnocchi en de rest van de sojasaus toe en bak 2 min. mee. Verdeel over de borden en verdeel de speklapjes erover. Bestrooi met de salade-ui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 55 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Roerbak met gnocchi & speklapjes met soja

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak met gnoc­chi & spek­lap­jes met so­ja

1
1
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 1 salade-uitje

Snijd de paddenstoelen in stukken en de salade-ui in ringen.

2
2
  • 300 g gnocchi

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af als de gnocchi gaat drijven

3
3
  • 4 speklapjes à la minute
  • 1 el Kikkoman sojasaus

Bestrijk de speklapjes met het bakkwastje met de sojasaus.

4
4
  • ½ el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de speklapjes in 6 min. krokant. Keer halverwege.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 3 min.

6
6
  • 200 g verse spinazie
  • 1 el Kikkoman sojasaus

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de gnocchi en de rest van de sojasaus toe en bak 2 min. mee.

7
7

Verdeel over de borden en verdeel de speklapjes erover. Bestrooi met de salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.