Stap-voor-stap coq au vin

Receptvideo

- 03:57 min.

Op zoek naar een recept voor Franse coq au vin? Bekijk deze receptvideo en zie hoe je stap voor stap coq au vin maakt.

Coq au vin maken:
Snijd met een scherp mes de poten van een hele kip. Verdeel de poten in drumsticks en dijen en snijd de vleugels eraf. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd de filets van het kraakbeen. Bestrooi de kip met peper. Bestrooi de kip met 3 eetlepels bloem zodat de kip aan alle kanten met een dun laagje is bedekt.

Kruiden binden
Bind 5 takjes tijm, 3 takjes peterselie en 2 laurierblaadjes aan elkaar met keukentouw. Verhit 25 g boter in een grote braadpan en bak 125 gram gerookte spekreepjes 2 minuten. Voeg de kip toe en bak in 10 minuten rondom bruin. Snijd 4 tenen knoflook fijn. Schil 250 gram winterpeen en snijd in dunne plakjes. Voeg de knoflook en peen toe aan de kip. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Koken
Snijd 250 gram kastanjechampignons in plakjes. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de champignons 10 minuten. Laat 340 gram zoetzure zilveruitjes uitlekken. Doe de champignons bij de kip en voeg de zilveruitjes, een halve liter volle rode wijn en de samengebonden kruiden toe. Breng aan de kook. Schenk er zoveel kippenbouillon van een tablet bij dat de kip onder staat. Doe de deksel erop en laat in 2 uur op laag vuur gaar worden. Verwijder daarna de kruiden. Snijd nog wat extra peterselie fijn en strooi over de coq au vin.

Zo maak je stap voor stap coq au vin. Eet smakelijk!