Beenham uit de oven met sinaasappel

Receptvideo

- 02:51 min.

Wil je graag een beenham bereiden en ben je op zoek naar een lekker recept? Bekijk dan eens deze receptvideo en bekijk hoe je beenham met sinaasappel maakt.

Beenham uit de oven met sinaasappel:
Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Beenham marineren
Neem de beenham van ongeveer 600 gram uit de aluminium schaal. Meng in de schaal het sinaasappelrasp en -sap met de peper, 100 gram bruine basterdsuiker en 1 eetlepel koolzaadolie puur, tot de suiker is opgelost. Leg de ham terug in de schaal en wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege.

Verwarm tijdig de oven voor op 175 graden.
Haal de ham uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en bak de ham in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade.

Tip: Als de beenham snel bruin wordt maar van binnen nog niet gaar genoeg is, kun je opnieuw aluminiumfolie over de ovenschaal leggen om nog meer verkleuring te voorkomen.
Neem de ham uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.

Snijd de ham in dunne plakken en serveer.

Zo maak je beenham uit de oven met sinaasappel. Eet smakelijk!