Wildzwijngebraad met peer en witlof

Receptvideo

- 02:38 min.

Ben je op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht deze kerst? Probeer dan eens het recept wildzwijngebraad met peer en witlof. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept stap-voor-stap maakt.

Wildzwijngebraad met peer en witlof maken:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de onderkant van 8 stronken witlof en snijd het witlof doormidden en verwijder de harde kern. Verhit 30 gram boter in een wok en roerbak het witlof 5 minuten op middelhoog vuur.

In de oven
Pers een perssinaasappel uit en voeg het sap, 2 eetlepels honing en een theelepel lichtbruine basterdsuiker toe aan het witlof. Schep het witlofmengsel in een ovenschaal van 20 bij 30 centimeter en leg er een wildzwijngebraad op, maar houd de peertjes achter. Laat het in ongeveer 35 minuten in het midden van de oven gaar worden.

Haal het vlees uit de ovenschaal en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten. Halveer ondertussen de peertjes, leg ze op het witlof en zet 5 minuten terug in de oven. Verwijder het elastiek van het vlees en snijd het in dunne plakken. Serveer met het witlof en de peertjes.

Zo maak je wildzwijngebraad met peer en witlof. Eet smakelijk!