Ovenschotel met boerenkool

Receptvideo

- 02:28 min.

Zin in een lekker winterse ovenschotel. Probeer dan dit gerecht met boerenkool. Aardappelpuree, hamreepjes en lekker gegratineerd met boerenkaas. Doordeweeks en toch bijzonder.

Ovenschotel met boerenkool maken:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil 800 gram iets kruimige aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze 20 minuten in water met zout.

Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en rasp 100 gram boerenkaas. Kook ondertussen 600 gram boerenkool 5 minuten. Doe het in een vergiet en spoel het af onder koud stromend water. Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

Giet de aardappelen af en vang 200 mililiter kookvocht op. Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg zo veel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg 225 gram tuinerwten en een halve eetlepel sambal toe en bak nog 3 minuten. Schep het door de puree.

Schep de boerenkool om met 200 gram hamreepjes en verdeel het over de bodem van de ingevette ovenschaal. Schep de puree erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 minuten in het midden van de oven.

Zo maak je een ovenschotel met boerenkool. Eet smakelijk!