Italiaans-Amerikaanse lasagne

Receptvideo

- 04:38 min.

Ben je op zoek naar een lekker Italiaans recept? Probeer dan eens een Italiaans-Amerikaanse lasagne, goed gevuld met verse groenten.
 
Italiaans-Amerikaanse lasagne maken:  
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper 2 uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Schil en snijd 250 gram winterpeen in dunne plakjes en 4 stengels bleekselderij in boogjes. Rasp 100 gram Parmezaanse kaas.

Groentesaus
Verhit voor de groentesaus 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Voeg 800 gram tomatenblokjes en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

Bechamelsaus
Verhit ondertussen voor de bechamelsaus 50 gram boter in een pan. Voeg 50 gram bloem toe en laat al roerend in 5 minuten garen. Voeg 700 milliliter halfvolle melk toe als de bloem bruin begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout.

Laagjes bouwen
Verwijder het vel van 4 runderbraadworsten en meng het vlees met een eetlepel gedroogde oregano. Vorm balletjes ter grootte van een knikker. Bak de balletjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 minuten gaar. Schep een laag groentesaus in een ovenschaal van 23 bij 23 centimeter. Bedek met verse lasagnebladen en schep er een laag groentesaus op.
Bedek met de helft van de gehaktballetjes, de helft van de bechamelsaus en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas. Bedek met lasagnebladen, groentesaus, lasagnebladen en de rest van de balletjes, bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Bak in 35 tot 40 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Zo maak je Italiaans-Amerikaanse lasagne. Eet smakelijk!