Lasagne

Receptvideo

- 03:49 min.

Zin in een klassieke Italiaanse lasagne? Zo maak je ‘m  op authentieke wijze, met echte bechamelsaus. Geniet van dit rijkgevulde romige ovengerecht.

Lasagne maken:
Snipper 1 rode ui en snijd 300 gram winterpeen in dunne plakjes. Snijd 2 stengels bleekselderij in boogjes en rasp 180 gram Parmezaanse kaas.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg 350 gram rundergehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.

Voeg 200 mililiter volle melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken.
Voeg 720 mililiter passata toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag. Laat met de deksel half op de pan 45 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bechamelsaus
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor 50 gram boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng 50 gram bloem erdoor en laat op laag vuur 3 minuten garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde 500 mililiter melk in scheuten toe. Schenk de volgende scheut pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.Laat op laag vuur 2 tot 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet weg tot gebruik.

In de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas.

Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Laat ‘m afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten rusten.

Zo maak je lasagne. Eet smakelijk!