Lasagne met wintergroenten

Receptvideo

- 00:34 min.

Lasagne met extra groente maken is zo moeilijk nog niet! We maken deze lasagne met wintergroenten als bieten, knolselderij en winterpeen. Duurt maar een half uurtje en dan doet de oven de rest. Resultaat? Ovenschotel van laagjes liefde.

Lasagnesaus met wintergroenten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil 500 g rauwe gele bieten en snijd ze met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Schil 300 g knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes. Snijd 300 g peen in plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.

Lasagne laagjes maken
Meng 690 g passata met 125 ml slagroom, het opgevangen kookvocht en 2 el Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van 250 g lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel 200 g witte kaas erover. Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. TIP: heb je een keukenmachine? Dan kun je de bieten en knolselderij ook daarmee in dunne plakjes snijden.