Oven­f­rit­ta­ta met win­ter­groen­ten

Met winterpeen, rode biet en zoete aardappel is deze fritatta echt een vegafeest!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(278) waardeer
hoofdgerecht Met winterpeen, rode biet en zoete aardappel is deze fritatta echt een vegafeest! 4 personen
3 278

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en vastkokende aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes.
  2. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Meng met de olie.
  3. Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi met peper.
  4. Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  5. Klop de eieren los met peper. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.
video

Oven­f­rit­ta­ta met win­ter­groen­ten

recipevideo - 03:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenfrittata met wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­f­rit­ta­ta met win­ter­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g winterpeen
  • 250 g gekookte bieten
  • 300 g zoete aardappelen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 middelgrote uien

Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en vastkokende aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes.

3
3
  • 20 g verse Italiaanse kruiden
  • 3 el AH BASIC zonnebloemolie

Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Meng met de olie.

4
4

Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi met peper.

5
5

Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 8 witte scharreleieren

Klop de eieren los met peper. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan.

7
7

Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.