Delia Smiths geglazuurde laagjestaart met lemon curd

Receptvideo

- 07:21 min.

Stapelen maar! Met deze taart van Delia Smith heb je gegarandeerd succes.

Delia Smiths geglazuurde laagjestaart met lemon curd maken:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet 2 bakvormen met een doorsnede van 18 centimeter en 4 centimeter hoog licht in en bekleed de bodems met bakpapier.

Het beslag
Zeef 175 gram zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel bakpoeder hoog boven een ruime beslagkom. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Voeg 175 gram smeerbare boter, 285 gram fijne rietsuiker, 3 eieren, het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe en meng alles met een mixer in ongeveer 1 minuut tot een gladde, romige massa. Verdeel het beslag over de bakvormen, strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

Afkoelen
Haal uit de oven, laat ongeveer 30 seconden rusten. Maak de taarten met een paletmes rondom los van de rand en stort op een taartrooster. Verwijder het bakpapier. Leg het andere taartrooster er nu op, zonder te drukken, en keer beide taarten om zodat de bovenkanten boven liggen. Verwijder het bovenste rooster om te voorkomen dat de taarten aan het rooster plakken.

Lemon curd
Rasp voor de lemon curd de gele schil van anderhalve citroen en pers de vruchten uit. Meng het citroenrasp en 110 gram rietsuiker in een kom. Klop 1 eetlepel citroensap met 3 eieren los en schenk over de citroensuiker. Voeg 75 gram boter in kleine blokjes toe en hang de kom boven een pan zacht kokend water. Let op dat de kom het water niet raakt. Roer af en toe tot het mengsel dik is, dat duurt ongeveer 20 minuten. Zet apart en laat afkoelen.

Stapelen
Snijd de afgekoelde taarten horizontaal in tweeën met een scherp kartelmes. Houd 2 eetlepels lemon curd apart voor de garnering. Bestrijk 1 taarthelft met lemon curd. Leg er een volgende helft op en bestrijk ook die met lemon curd. Doe hetzelfde met de derde taarthelft en leg daar de laatste halve taart op.

Glazuur
Spatel de 2 eetlepels apart gehouden lemon curd door 150 gram mascarpone. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart en vervolgens voorzichtig de randen. Rasp de gele schil van een halve citroen. Bestrooi vlak voor het serveren de bovenkant van de taart met het rasp.

Zo maak je Delia Smiths geglazuurde laasgjestaart met lemon curd. Eet smakelijk!