Hollandse appel-bladerdeegtaartjes

Receptvideo

- 03:33 min.

Ben je op zoek naar een leuk én lekker recept dat je op Koningsdag kunt maken en verkopen? Zoek dan niet verder, want met dit recept gaat het zeker lukken!

Hollandse appel-bladerdeegtaartjes maken
Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Laat de plastic velletjes zitten. Doe dit ongeveer 15 minuten voor je begint. Knip een stuk bakpapier af dat net zo groot is als de bakplaat. Heb je thuis een kleine oven, dan heb je 2 bakplaten nodig. Zet de oven aan op 200 graden en laat ‘m goed warm worden.

Appel snijden
Duw een appelboor precies om het steeltje, in het midden van 2 zoete appels en druk het klokhuis eruit. Als je duwt moet je ook draaien. Snijd allebei de appels in 5 plakken met een gat erin. Je kunt een theedoek op de snijplank leggen, dan wiebelt de appel minder. Neem een plakje bladerdeeg en zet er op z’n kop een rond kommetje op. Snijd met een mesje om het kommetje heen. Doe dat ook met de rest van de plakjes. Leg de rondjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en leg de appelrondjes erop.

Klaar voor de oven
Breek 1 ei boven een kommetje en roer zo hard met een vork dat al het ei 1 kleur heeft. Smeer met een bakkwastje een dun laagje ei over de taartjes. Strooi er als laatste 3 eetlepels rietsuiker over. Zet ze met ovenwanten in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin en gaar. Haal de taartjes met ovenwanten uit de oven. Laat ze afkoelen en prik er een vlaggetje en eventueel een kaarsje in. Zo maak je Hollandse appel-bladerdeegtaartjes.