Hollandse appel-bladerdeegtaartjes
Hollandse appel-bladerdeegtaartjes

Hollandse appel-bladerdeegtaartjes

Versiert met rood-wit-blauwe hagelpret. Hup Holland hup!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
15 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

2

jazz-appels

1

middelgroot ei

3 el

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Versiert met rood-wit-blauwe hagelpret. Hup Holland hup!

Aan de slag

1

Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Laat de plastic velletjes zitten. Dat doe je ongeveer 15 min. voordat je begint. Knip een stuk bakpapier dat net zo groot is als de bakplaat. Heb je thuis een kleine oven, dan heb je 2 bakplaten nodig. Zet de oven aan op 200 °C en laat ‘m goed warm worden.

2

Duw een appelboor precies om het steeltje, in het midden van de appels en duw het klokhuis eruit. Als je duwt moet je ook draaien. Snijd de appels in 5 plakken met een gat erin. Je kunt een theedoek op de snijplank leggen, dan wiebelt de appel minder. Neem een plakje bladerdeeg en zet er een rond kommetje omgekeerd op. Snijd met een mesje om het kommetje heen. Doe dat ook met de rest van de plakjes.

3

Leg de rondjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier en leg de appelrondjes erop. Breek het ei boven een kommetje en roer zo hard met een vork dat al het ei 1 kleur heeft. Strooi als laatste de rietsuiker erover. Zet ze met ovenwanten in de oven en bak ze in 20-25 min. mooi goudbruin en gaar. Haal ze met ovenwanten uit de oven. Laat ze afkoelen en prik er een vlaggetje en eventueel een kaarsje in. Klaar!

tip

Hollandse appel-bladerdeegtaartjes

Instructievideo - 03:33 min.