Appel-cranberryflappen
Appel-cranberryflappen

Appel-cranberryflappen

Superleuk om zelf te maken, deze fruitflappen. Met echte amandelspijs.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
25 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2

Goudrenet appels

100 g

amandelspijs

6 el

fijne kristalsuiker

100 g

gedroogde cranberry's

1

medium handsinaasappel

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Superleuk om zelf te maken, deze fruitflappen. Met echte amandelspijs.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Doe in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en verkruimel het amandelspijs boven de kom. Voeg de cranberry's en suiker toe. Schep om.

2

Leg het ontdooide bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Klop het ei los en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het deeg diagonaal dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.

3

Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.