Vegan appelflappen
Vegan appelflappen

Vegan appelflappen

Van alle klassiekers maken we het liefst een vegan versie zodat iedereen kan meegenieten. Ook van appelflappen, dus!

5 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

10 personen

10 plakjes

vers bladerdeeg

2

Goudreinette appels

2 el

amandelpasta

2 el

fruitspread abrikoos

2 tl

gemalen kaneel

80 g

rozijnen

6 el

fijne kristalsuiker

3 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Van alle klassiekers maken we het liefst een vegan versie zodat iedereen kan meegenieten. Ook van appelflappen, dus!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Roer de amandelpasta los met de abrikozenspread en kaneel. Meng hier de appel, rozijnen en de helft van de suiker door.

3

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met een vork de randen aan

4

Bestrijk de flappen met water en bestrooi rijkelijk met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.