Ap­pel­flap­pen

Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk!

  • gebak
  • 10 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(308) waardeer
hollands gebak Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk! 10 personen
3 308

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
  2. Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
  3. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

variatietip:

Voor extra crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Appelflappen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­flap­pen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg

Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 400 g Goudreinette appels

Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

4
4
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el fijne kristalsuiker

Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de suiker in een kom.

5
5

Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.

6
6

Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan.

7
7
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el fijne kristalsuiker

Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker.

8
8

Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

variatietip:

Voor extra crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.