Appelflappen
Appelflappen maken, dat is nog eens makkelijk!

Advertentie
Ingrediënten
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 400 g Goudreinette appels
- 100 g rozijnen
- 1 tl gemalen kaneel
- 6 el fijne kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
- Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, de helft van de suiker in een kom. Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
- Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
variatietip:
Voor extra crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 35 g
waarvan suikers 17 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 240 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Appelflappen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appelflappen
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 400 g Goudreinette appels
Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).
- 100 g rozijnen
- 1 tl gemalen kaneel
- 3 el fijne kristalsuiker
Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de suiker in een kom.
Verdeel de vulling over de ene helft van de plakjes (ca. 3 el per plakje), maar houd alle randen vrij.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen stevig aan.
- 1 middelgroot ei
- 3 el fijne kristalsuiker
Klop het ei los. Bestrijk de flappen met het ei met een bakkwast en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak in ca. 20-25 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
variatietip:
Voor extra crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten. Of voeg voor een extra feestelijke versie 150 g amandelspijs toe bij stap 2 en meng goed.