American pancakes met appel, rozijn en honing

Receptvideo

- 03:27 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept om tijdens Moederdag te serveren? Zoek dan niet verder, want met deze heerlijke Amerikaanse pannenkoekjes boek je gegarandeerd succes.

American pancakes met appel, rozijn en honing maken:
Schil 1 friszoete, stevige appel en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Halveer 1 citroen en ontvet er een kom mee. Splits 3 eieren. Doe de eiwitten in de ontvette kom en de eidooiers in andere kom. Zeef 125 gram zelfrijzend bakmeel boven de eidooiers en klop er met een garde 150 milliliter melk door tot je een glad beslag hebt. Klop er een halve theelepel kaneel en 2 eetlepels suiker door. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag; zo wordt het extra luchtig.

Pancakes bakken
Smelt een klontje boter in een pan en schep 2 hoopjes beslag van 8 centimeter doorsnede in de pan. Leg op het nog vloeibare beslag wat stukjes appel en een paar rozijnen. Bak de pannenkoekjes in 5 minuten bruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo telkens 2 pancakes tot het beslag op is. Besprenkel telkens 4 pancakes met 1 eetlepel honing en serveer direct. Lekker met een klontje gezouten boter. Zo maak je American pancakes met appel, rozijn en honing.