bewaar
American pancakes met appel, rozijn en honing
American pancakes met appel, rozijn en honing
bewaar

American pancakes met appel, rozijn en honing

Typisch Amerikaans ontbijt met een vleugje kaneel.

30 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

jazz-appel

1

citroen

3

middelgrote eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

150 ml

halfvolle melk

½ tl

gemalen kaneel

2 el

kristalsuiker

50 g

ongezouten roomboter

3 el

rozijnen

4 el

vloeibare honing

Typisch Amerikaans ontbijt met een vleugje kaneel.

Aan de slag

1

Schil de appel en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Halveer de citroen en ontvet de kom met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de ontvette kom en de eidooiers in een andere kom. Zeef het bakmeel boven de eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.

2

Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Spatel het eiwit in delen voorzichtig door het beslag. Smelt wat boter in een pan en schep 2 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Leg op het nog vloeibare beslag wat stukjes appel en een paar rozijnen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo telkens 2 pancakes tot het beslag op is. Besprenkel telkens 4 pancakes met 1 el honing en serveer direct.

American pancakes met appel, rozijnen en honing

Instructievideo - 03:27 min.